Odměny jsou zajímavé, líbí se mi to a jsem jedině pro, že se bude něco dít, takže se těším moc, “ svrbí už ruce kolínského křídelníka Martina Koláře, který přiznal, že už měsíc trvající ligové ticho je pro něj jako sportovce navyklého na pravidelnou zátěž velký nezvyk. I když měl tušení, že NBL nějakou soutěž připraví, se zvoleným střeleckým formátem nepočítal. Trochu si jej tedy nyní představme. Shoot out je čistě střeleckou soutěží. V šesti základních kolech se utká vždy osmička hráčů, po jednom z každého klubu, kdy každý bude střílet ve své, případně ve vypůjčené hale, což se týká například hráčů Opavy, kteří budou pálit v ostravském Tatranu. Soutěžící postupně absolvují tři různé disciplíny – 30vteřinovou palbu z čáry trestného hodu s 1 bodem za každou trefu, poté minutovou trojkovou smršť s košem za 3 body (v obou případech se servisem jednoho podavače míčů) a nakonec přijde pět hodů z poloviny hřiště s hodnotou 5 bodů za trefu.
ČBF | Zápas BC GEOSAN Kolín - BK KVIS Pardubice
V prvním středečním dějství se vedle Martina Koláře zapojí následující sedmička borců: Štěpán Svoboda z Ostravy, Peter Sedmák z Hradce Králové, David Žikla z Děčína, Jan Křivánek z USK Praha, Michal Svoboda z Pardubic, Ladislav Pecka z Ústí nad Labem a Martin Gniadek z Opavy. Poslední jmenovaný prý dostal soutěž stejně jako kolegové příkazem od trenéra Slezanů Petra Czudka. A dopředu avizuje, že neví, co od sebe čekat. Zejména po téměř měsíci bez míče v ruce. „Neodvažuju se tak ani odhadnout, jak bych mohl dopadnout. Střelba na čas není moje doména a hlavně nevím, jak na tom po té dlouhé pauze budu. Už určitě nestihnu nic natrénovat a bude to hodně „na falešku“.
Jisté je, že po mně nebude laťka nastavená vysoko, “ usmál se Martin Gniadek. „Myslím, že většina kluků na tom bude stejně. Osobně si moc neumím představit, že bych poslední týdny lítal někde venku s rouškou. Mně dělá problém v tom i chodit. A i kdyby poslední dny někdo chodil střílet ven, tak tam je to stejně jiné než v hale, “ dodává na adresu například Martina Koláře, který si během posledního měsíce stihl jen doma trochu zaposilovat, občas si zaběhat venku a až posledních pár dní si na venkovní koš konečně i zastřílet. „Jsem zvědavý, jaké to bude poprvé v hale, zvlášť když budu mít jedinou šanci ukázat, co umím.
“ Mohlo by vás zajímat: Operační riziko v pojišťovnách Kolář doufá, že v Shoot outu jak z čáry trestného hodu (25 procent), tak z trojkového oblouku (21) nepotvrdí svou bilanci z letošní sezony. „Budu se snažit na všech pozicích získat slušné body. Nejvíc si věřím asi na trojky, ale těžko teď odhadovat. “ I soupeř Gniadek by nejraději těžil body z trojek. „U mě ale ta střelba na čas opravdu není silná stránka, to spíš spoluhráč Luděk Jurečka by mohl uspět, “ usmívá se power forward se sezonní úspěšností trojek 41 procent a trestných hodů 71 procent.
(((TELEVIZE))) Geosan Kolín Praha Přímý přenos 1 února 2023
[SLEDOVAT ŽIVĚ-] Geosan Kolín Praha přenos 01/02/2023
Půst končí! Kooperativa NBL rozjíždí střeleckou soutěžHned osmička ligových klubů nominovala po šesti svých borcích do atraktivního „Kooperativa NBL Shoot outu“, soutěže, jaká tu ještě nebyla. Soutěže, která může být premiérou i derniérou zároveň, protože podobně neuvěřitelné okolnosti, jako ty letošní, už se snad v dohledném věku opakovat nebudou. A jen tak mimochodem – nejlepší ze 48 závodníků si odnese prize money 30 tisíc korun, druhý sebere z kurtu 20 tisíc a bronzový medailista 10 tisíc. Veškeré výkony se navíc budou sčítat i do týmového rankingu a vše vyvrcholí individuálním i týmovým finálovým kolem.
BK Pardubice - BC Geosan Kolín - TVcom
Nejbližší domácí zápasy BC Geosan Kolín - Sportmap.cz
[FOTBAL*] Pardubice Slavia přenos 4 února 2023 | Imago
000 v kolech finálových. Tuto částku pak klub může použít ve svém okolí na jakýkoli charitativní projekt bojující s epidemií koronaviru. Průběžnou situaci a již dokončené výkony budou fanoušci sledovat a porovnávat na speciální podstránce ligového webu NBL. cz, ohlasy a zpravodajství budou jako obvykle i na facebookovém profilu ligy a samozřejmě na jejím hlavním webu.
Športové výsledky - prehľad športových výsledkov | Šport.sk